Astangajoogan alkeiskurssi

12.2.–13.2.2022
Anu Abdi pitää astangajoogan alkeiskurssin Astangajooga Lapin tiloissa 12.–13. helmikuuta klo 13-15.30.

Kurssilla opiskelemme astangajoogan tekniikoita, hengitystekniikka, bandhoja sekä vinyasa-tekniikkaa, millä yhdistämme edellä mainitut liikkeen kanssa. Käymme aurinkotervehdykset, seisomasarjan asanat (asennot) sekä lyhyet loppuliikkeet.

Harjoituksia voit jatkaa mysore-tunneilla keskiviikko- ja perjantaiaamuisin klo 6.30-8.30. Anun ohjauksessa, tai Astangajooga Lapin viikkotunneilla, mutta myös kotiharjoitteluun saat viikonlopusta eväät. Mysore-tunneilla harjoittelija alkaa opettelemaan omassa tahdissa omaa yksilöllistä harjoitusta opettajan avustaen sanallisesti tai kosketuksella, ja tämä harjoitustapa tukee harjoittelijan yksilöllisemmin huomioiden kehon rajat, vammat, haasteet, potentiaalin ja mahdollisuudet.

Astangajooga on dynaaminen joogamuoto, jonka vinyasa-tekniikkan oppiminen (hengityksen ja liikkeen yhdistäminen) tuo yleensä voimaa, vakautta, notkeutta ja energiaa harjoittelijan kehoon sekä mieleen. Tietoinen hengitys vaikuttaa hermostoomme, pitkällä aikavälillä keskittymiskyky harjaantuu mieli fokusoituu ja täten on mahdollisuus vaikuttaa myös elämänlaatuumme.

Kurssin opettaa Anu Abdi (os. Jalonen), Porista ja Intiasta Rovaniemelle rantautunut auktorisoitu (taso 1) astangajoogaopettaja, sekä kraniosakraalihoitaja.

Anun ajatuksia astangasta:

Astangajoogan harjoittelu moninaisuus tuo kaikille jotain, ja usein se antaa meille juuri ne opit, jotka auttavat meitä antautumaan elämälle ja voimaantumaan polullamme. Tärkeäksi koen asanaharjoituksessa kahden vastavoiman tanssin, pehmeyden ja voiman. Irtipäästämisen ja sitoutumisen. Ja miten hengitys yhdistää ne. Tietoisuus kehosta, tietoisuus mielestä johtaa lopulta sydämen tietoisuuteen. Tarkoituksenani on kohdata joogaaja yksilöllisesti, ja tuoda tilaa, turvaa ja kannustusta olla oma itsensä, auttaa voimaantumaan, antautumaan joogapolulla.

Astangapolullani vahvasti vaikuttaneita opettajia ovat guruni Sharath Joisin lisäksi myös Petri Räisänen, Heidi Ruokoniemi, sekä Stefan Engström. Tärkeisiin opettajiini kuuluu myös: Kulavadhuta Satpurananda (Meditaatio), B. Naga Kumar (Meditaatio), Anthony Markwell (Meditaatio), Rasalji Antar (Rebalancing-kehoterapia) sekä Gillian Alexander (Sacred De-armouring), sekä tietysti omat vanhemmat. Opettajan parhaimpia ominaisuuksia mielestäni on pysyä ikuisena oppilaana, pitää sydän auki sekä jalat maassa.

Aikataulut ja ilmoittautuminen

Lauantai

Alkeet
13.00 – 15.30

Sunnuntai

Alkeet
13.00 – 15.30
Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.
© 2018 Astangajooga Lappi ry
·
Varastotie 2, 96100 Rovaniemi (keltainen talo, 2 krs.)
·