Marke Murtomäki

30.10.–31.10.2020
Marke Murtomäki tulee lokakuussa Rovaniemelle pitämään viikonloppuintensiivikurssin. Kurssin ohjelmaan kuuluu mysoreharjoitus, meditaatio sekä kaikille sopiva tekniikkatunti. Lauantain meditaatio soveltuu kaikille, myös ei joogaaville.

Markelle joogassa on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, tasapainon löytäminen harjoituksen voiman ja keveyden välillä eri elämäntilanteissa niin, että jooga tukee muuta elämää ja laajentaa hyvää oloa ja myönteistä ajattelua myös joogamaton ulkopuolella.

Opettajana Marke haluaa kohdata jokaisen yksilönä. Hän on positiivinen, kannustava ja hienovaraisen määrätietoinen ja painottaa asanoiden linjauksia, itsensä kuuntelua ja hengityksen tärkeyttä. Astangajoogan asanaharjoituksessa tulisi Marken mielestä keskittyä joogaajien yksilöllisiin tarpeisiin ja ongelmakohtiin, unohtamatta kuitenkaan perinteistä ja sujuvaa asanaharjoitusta tai sitä, että asana on vain yksi osa joogan kokonaisuudessa.

Marke aloitti astangajoogan harjoittelun vuonna 1997 ja opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla 1999. Vuodesta 2000 hän on ollut päätoiminen opettaja Joogakoululla. Markella on KPJAYIn 2.sarjan auktorisointi. Marke kehittää itseään opettajana käymällä eri opettajien kursseilla ja pitämällä silmät ja korvat auki - ajatuksena se, että myös jokaiselta oppilaalta voi oppia paljon joka päivä.

Aikataulut ja ilmoittautuminen

Perjantai 30.10.

Mysore
17.00 – 19.00
Meditaatio
19.00 – 19.30

Lauantai 31.10.

Mysore
08.00 – 10.00
Meditaatio
10.15 – 11.15
Soveltuu kaikille myös ei joogaajille.
Tekniikkatunti
13.30 – 15.30
Tekniikkatunnin aihe on "Selkärangan liikkuvuuden parantaminen taaksepäin – liike koko kehossa". Taaksetaivutuksista saa keveyttä ja elämänvoimaa tavalla, joka karkottaa sitkeimmänkin saamattomuuden ja alakulon :) sillä niissä keskitytään laajentamaan sydänalaa, keuhkoja ja rintakehää. Vaikka taaksetaivutuksissa on tärkeää keskittyä tekemään tilaa rintarangan nikamien väliin, on myös yhtä tärkeää tukea liikettä koko keholla, lämmitellä ja väljentää myös olkaniveliä ja nivusia. Venytysten lisäksi teemme selkärankaa taaksepäin taivuttavia asanoita. Tunti sopii kaikille.
Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.
© 2018 Astangajooga Lappi ry
·
Varastotie 2, 96100 Rovaniemi (keltainen talo, 2 krs.)